wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Trawienie, jelita, żołądek » Enzymy trawienne vege roślinne Trawienie Aliness 90 kapsułek
Producenci
Kontakt
  • Sklep Zielarski Bio-Natura
    NIP: 6932165843

  • E-mail:kontakt@sklep-bio-natura.pl
  • Telefon697755393
  • Godziny działania sklepucodziennie 10.00 - 18.00, w soboty 10.00 - 14.00
Enzymy trawienne vege roślinne Trawienie Aliness 90 kapsułek

Enzymy trawienne vege roślinne Trawienie Aliness 90 kapsułek

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 17,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD przelew - 17,00 zł
Kurier DPD Pobranie - 21,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan produktu: Nowy

Cena: 44,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu

enzymy trawienne wysokiej jakosci enzymy na trawienie Enzyme Complex PRO 

roślinne enzymy trawienne

 

suplement diety

90 kapsułek VEGE

 

Zawiera roślinne enzymy trawienne NON GMO otrzymane w procesie fermentacji, nadające się w codziennej suplementacji. Polecane również dla wegan i wegetarian.

  • Amylaza
  • Proteaza
  • Celulaza
  • Laktaza
  • Lipaza
  • Fibregum TM
  • Lactowise®

 alt

 

 

 alt

Składniki

Dzienna porcja (1 kapsułka)

Digezyme® complex, w tym:

150 mg

    Alfa amylaza (Aspergillus oryzae)

3600 U

   Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis)

900 U

   Celulaza (Trichoderma reesei)

30 U

   Laktaza (Aspergillus oryzae)

600 U

   Lipaza (Aspergillus oryzae)

150 U

Fibregum™ (błonnik akacjowy - prebiotyk)

100 mg

LactoWise® complex w tym:

10 mg

    Probiotyk (Bacillus coagulans MTCC 5856)

0,15 mld

    Prebiotyk (galaktomannan)

3,5 mg

 

Składniki: Digezyme® complex w tym: Alfa amylaza (z Aspergillus oryzae), neutralna proteaza (z Bacillus licheniformis), laktaza (z Aspergillus oryzae), lipaza (z Aspergillus oryzae), celulaza (z Trichoderma reesei), Fibregum™ -Błonnik akacjowy (prebiotyk), LactoWise®: (Bacillus coagulans vieble spore MTCC 5856) (probiotyk), Glaktomannan  (prebiotyk)), otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: Spożywać 1 kapsułkę dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

 alt

 

Składniki zawarte w Enzyme complex PRO:

 

DigeZyme® to innowacyjny, wieloenzymatyczny kompleks DigeZyme®. Składa się z wolnych od GMO enzymów o szerokim spektrum działania, w tym amylazy, proteazy i lipazy, pozyskanych w procesie fermentacji Aspergillus oryze. Enzymy te rozkładają węglowodany, białka, tłuszcze i wszystkie trzy są odporne na działanie soków żołądkowych, zachowując swoją aktywność trawienną. Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.

 

LactoWise® to komples probiotyczno-prebiotyczny zwany synbiotykiem. Zawarte w nim bakterie Bacillus coagulans vieble spore mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej. Glactomannan to błonnik o działaniu prebiotycznym. Jest frakcją rozpuszczalnego włókna pochodzącego z błonnika pokarmowego, z nasion kozieradki pospolitej.

 

FibgerumTM

  • jest doskonałym źródłem rozpuszczalnego błonnika
  • posiada wysoką tolerancję pokarmową
  • posiada przebadane klinicznie właściwości prebiotyczne
  • gwarantuje minimum  90% rozpuszczalnego błonnika na suchą masę
  • nie ulega trawieniu, o wysokim ciężarze cząsteczkowym polisacharydu oczyszczonym przy użyciu wyłącznie metod fizycznych, czyli bez obróbki chemicznej lub enzymatycznej.
  • udowodnione działanie bifidogeniczne
  • stymuluje produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych
  • wysoka tolerancja dla jelit do 50g/dzień
  • niska wartość kaloryczna

 

O enzymach trawiennych:

Enzymy trawienne to grupa enzymów wydzielanych w układzie pokarmowym, w większościhydrolaz (enzymów hydrolitycznych), katalizujących rozkład związków bardziej złożonych do prostszych (z udziałem wody). U wszystkich heterotrofów (organizmów cudzożywnych) procesy trawienia przebiegają podobnie i uczestniczą w nich takie same lub bardzo podobne grupy enzymów, które wytwarzane są przez wyspecjalizowane gruczoły trawienne. Enzymy uczestniczą praktycznie w każdym procesie zachodzącym w naszym organizmie.

 

Trzy podstawowe składniki odżywcze w pożywieniu, tj. węglowodany, białka i tłuszcze są przyswajane przez organizm ludzki dopiero po rozbiciu na mniejsze cząsteczki strawne. Proces trawienia rozpoczyna się w jamie ustnej, gdzie amylazy ślinowe wstrzyknięte wraz ze śliną zaczynają rozkładać cukry złożone, takie jak skrobia roślinna, na mniejsze cząsteczki. Następnie pokarm przenoszony jest do żołądka, gdzie zostaje poddany obróbce enzymatycznej przez enzym trawiący białko, zwany pepsyną, który jest wydzielany przez wyspecjalizowane komórki żołądkowe zwane komórkami głównymi. Następnie dzięki ruchom perystaltycznym przewodu pokarmowego treść żołądka transportowana jest do jelita cienkiego. Tam sok trzustkowy wraz z żółcią wydzielaną z wątroby za pośrednictwem pęcherzyka żółciowego ułatwiają dalsze trawienie cukrów, białek i – co ważne – tłuszczy pokarmowych. Odpowiednie enzymy, tj. amylaza trzustkowa, karboksypeptydaza i lipazy, dostarczane są wraz z sokiem trzustkowym. Lipaza trzustkowa hydrolizuje tłuszcze do wolnych kwasów tłuszczowych, które pod wpływem soli żółciowych przekształcają się w micele, tj. postać tłuszczy pokarmowych, która jest wchłaniana przez komórki przewodu pokarmowego.

WPŁYW ENZYMÓW POKARMOWYCH NA STAN ORAGNIZMU

Chociaż pracy układu pokarmowego w zasadzie nie można zobaczyć, ilość wyprodukowanych soków trawiennych i enzymów robi wrażenie. Na przykład średnia dzienna produkcja śliny wynosi od 1 do 1,2 litra. Tyle właśnie śliny potrzeba każdego dnia, żeby zainicjować proces trawienia. Równie imponująco wygląda ilość soków i płynów trawiennych produkowanych przez układ pokarmowy, aby podtrzymać cały proces

 

Co to jest Digezyme?

Digezyme® to mix kompleksu wieloenzymowego zawierający następujące enzymy:

  • amylaza (enzym hydrolizujący skrobię)
  • proteaza (enzym hydrolizujący białka)
  • lipaza (enzym hydrolizujący tłuszcz)
  • celulaza (która hydrolizuje celulozę)
  • laktaza (która hydrolizuje laktozę)

 

Aktywność każdego z enzymów w Digezyme® jest następująca: 
1. Amylaza (karbohydraza): rozkłada węglowodany, takie jak skrobia oraz glikogen i polisacharydy na mniejsze jednostki. 
2. Celulaza: rozkłada celulozę i chitynę: pomaga uwolnić  składniki odżywcze zarówno z owoców jak i warzywach. 
3. Lipaza: rozkłada lipidy i poprawia wykorzystanie tłuszczu, 
4. Proteaza: rozkłada białko 
5. Laktaza: rozkłada laktozę (cukier mleczny)

 

Źródło pochodzenia enzymów w Digezyme®: 
Alfa-amylaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów 
Laktaza (Aspergillus oryzae)- z grzybów 
Lipaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów 
Celulaza (Trichoderma reesei ) - z grzybów 
Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) – bakterie

O preparacie DigeZyme® wspomina Anthony J. Chichokew swojej książce „The Complete Book of Enzyme Therapy” (Ref. 1). Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.

 

Żaden z enzymów stosowanych w Enzyme Complex nie pochodzi od zwierząt.

 

alt

 

 

Producent:

MEDICALINE

OSTRÓWIEC 150

05-480 KARCZEW

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu