Naturalny roślinny antybiotyk. Grypa. Przeziębienie. Odporność
Preparat całkowicie roślinny posiadający w sobie naturalne składniki. Warzywa i owoce bogate są w witaminy A, C, E, H, K, PP oraz witaminy z grupy B. Zawiera około 20 biopierwiastków i pierwiastków takich jak: alicyna, kwercetyna, kobalt, bor, miedź, molibden, chrom, żelazo, magnez, cynk, siarkę, fosfor, wapń, selen, rutynę, przeciwutleniacze, betacyjany, antocyjany oraz beta-glutaminy.
Działanie produktu Ultra Viress
Ultra Viress to trzy składnikowy produkt spożywczy składający się z miodu, czarnego bzu i cebuli, które w ludowej medycynie były wykorzystywane już przed tysiącami lat. Dlatego nazywamy go "naturalnym roślinnym antybiotykiem". Warzywa i owoce typu czarny bez, cebula, miód działają w następujący sposób:
- obniżają gorączkę
- aktywizują układ odpornościowy
- odtruwają ze szkodliwych związków
- pomagają w leczeniu stanów zapalnych, stanów ropnych, górnych i dolnych dróg oddechowych, zapalenie ropne oskrzeli i płuc, anginy, ropnego zapalenia gardła, migdałów, krtani, zatok i kataru
- zwalczają infekcje dróg moczowych
- regenerują chorą wątrobę po przebytych chorobach jak żółtaczka oraz po chemioterapii
- oczyszczają z zażywania dużej ilości leków czy też alkoholu
- stabilizują poziom cukru we krwi, cholesterol
- wzmacniają układ krążenia, rozszerzają naczynia krwionośne
- zapobiegają zawałom i miażdżycy
- chronią komórki przed szkodliwym starzeniem mózgu, przed miażdżycą, udarem, paraliżem oraz sklerozą
- dodają siły i energii dzieciom, sportowcom, kobietom w ciąży, osobom w średnim, starszym i podeszłym wieku
Warto wiedzieć, że 1 łyżeczka tego produktu w tej technologii zastępuje 150 gram surowych owoców i warzyw!
Dawkowanie preparatu Ultra Viress
Profilaktycznie: 1 raz dziennie, 1 łyżka produktu na szklankę letniej wody.
Dorośli: 2 razy dziennie po 1 łyżce stołowej produktu na szklankę letniej wody.
Dzieci powyżej 10 roku życia: 1 raz dziennie, 1 łyżeczka produktu na pół szklanki letniej wody lub soku warzywnego.
Skład preparatu Ultra Viress
Liofilizowane i zmielone na pył do postaci micelarnej miód, cebula i czarny bez, maltodekstryna.
Składniki pochodzą głównie z ekologicznych upraw krajowych. Wykluczamy stosowanie warzyw i owoców genetycznie zmodyfikowanych. Wszystkie surowce przed ich obróbką badane są na zawartość składników niepożądanych. Nie stosujemy syntetycznych konserwantów.
Przeciwwskazania do stosowania preparatu Ultra Viress
Alergia na wymienione warzywa i owoce.
Powyższe informacje mają charakter edukacyjny i nie stanowią porady medycznej.
Status GMO: PRODUKT NIEMODYFIKOWANY GENETYCZNIE
Świadectwo badań: Nr ZL/1442/2007
Technologie produkcji liofilizatów znane z NASA
Liofilizacja
Podczas liofilizacji kryształki zamarzniętej wody wraz z azotanami i azotynami są usuwane z produktów poprzez sublimację (w próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego. Dzięki temu, że produkt jest suszony ze stanu zamrożonego i w niskich temperaturach (-39,9 st.C) to nie ulegają degradacji jego najcenniejsze składniki i właściwości: witaminy, białka, składniki mineralne, zapach, smak, kolor. Taki produkt po zetknięciu z wodą odzyskuje właściwości pierwotne, zachowując strukturę komórkową. Liofilizacja została opracowana w Stanach Zjednoczonych już w latach 50-tych XX wieku na zlecenie rządu, dążącego do wyprodukowania lekkich wagowo i bogatych we wszystkie składniki odżywcze racji żywnościowych dla astronautów. Współcześnie liofilizacja jest wykorzystywana przez zaawansowane technologicznie firmy komercyjne w celu produkcji specjalistycznych produktów żywnościowych przeznaczonych dla szerokiej grupy odbiorców od sportowców, przez kobiety w ciąży, małe dzieci, które stronią od warzyw i owoców po osoby z problemami zdrowotnymi. Doskonale służą zdrowiu i odżywieniu organizmu. Produkty spożywcze poddane procesowi liofilizacji zachowują swoje pierwotne właściwości i wartości takie jak enzymy, aminokwasy, witaminy oraz minerały.
Micelizacja
Jako że system transportu substancji w ciele "opiera się na wodzie", przyswajanie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach jest utrudnione. Organizm z pomocą kwasu żółciowego, glicerydów i kwasów tłuszczowych buduje tzw. micele, do których dołączane są substancje rozpuszczalne w tłuszczach w celu ich wchłonięcia . Wskaźnik wchłonięcia jest tu dość niski (25 do 30%). Przy pomocy micelizacji substancji rozpuszczalnych w tłuszczach mogą zostać wytworzone najmniejsze micele, które w większych ilościach i łatwiej dostarczają organizmowi witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. W porównaniu z tabletkami, witaminy zmicelizowane wchłaniają się 5-ciokrotnie efektywniej.
Micelizacja gwarantuje przyswajalność witamin A, D, E, K, Betakarotenu, Koenzymu Q10, kwasu tłuszczowego Omega 3 i Flawonoidu na poziomie bliskim 100% (dla porównania te same witaminy w postaci niezmicelizowanej przyswajają się maksymalnie w 25%).
Fabryka, która wykonuje nasze produkty posiada europejski certyfikat HACCP oraz świadectwa IQNET i PCPBC.
Sposób produkcji
Fabryka, która produkuje preparaty na zlecenie Firmy Guardian International spełnia wszystkie wymogi jakościowe, jakie nakłada na produkcję spożywczą ustawodawstwo Unii Europejskiej. Świeże, najwyższej klasy surowce, pochodzą z ekologicznie czystych regionów są starannie selekcjonowane, oczyszczane i rozdrabniane na pył do formy micelarnej.
Preparaty "NEW LIFE" produkowane są w cyklu zamkniętym, co zapewnia ich wysoką jakość i mikrobiologiczną czystość. Nasi klienci, mają gwarancję otrzymania produktu wytwarzanego według najnowszych technologii, ale w zgodzie i w pełnej symbiozie ze środowiskiem naturalnym. Jakość oferowanych produktów potwierdzają stosowne atesty jakości produktów oraz certyfikaty dotyczące opakowań.
Źródła informacji:
"Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996
"Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005
"Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001
"Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001
"Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997
www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm
www.medycyna.linia.pl/miod.html
www.parda.w.interia.pl/029.html
OPINIE
Marta Kocińska 19.05.2019
Świetny na przeziębienia i w okresie grypy. Tylko trzeba pić 2-3 razy dziennie, aby zadziałało leczniczo. Polecam.
Paulina R., 28.11.2019
Super preparat! Dwa dni i jesteśmy zdrowi. Dzieciaki uchachane, bo to smaczne i chętnie piły. Dookoła wszyscy chorzy i leczą się po trzy tygodnie a my wyzdrowieliśmy w oka mgnieniu. Rewelacja! Polecam!!!!! :D