Dostępność: Dostępny
Koszt wysyłki: od 20,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD przelew - 20,00 zł
Kurier DPD Pobranie - 24,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Stan produktu: Nowy
Wartości odżywcze i właściwości lecznicze buraków znane są od setek lat. Spożywane w postaci soków czy sałatek potrafią zdziałać cuda. Dzięki obecności antocyjanów spowalniają procesy starzenia, poprawiają naszą odporność, jak również chronią przed nowotworami. Jeszcze kilka lat temu sałatka z buraczków była częstym dodatkiem do obiadów. Dziś, ze względu na dużą ilość różnorodnego pożywienia jadamy ich trochę mniej, lecz widac wyraźny wzrost osób stosujących soki z buraka w codziennej diecie. Buraki warto spożywac pod każdą postacią - z korzyścią zarówno dla naszego zdrowia jak i lepszego samopoczucia. Zawierają witaminy z grupy B, witaminę C i beta-karoten oraz duze ilości potasu, sodu, wapnia, fosforu, żelaza i miedzi.
Beta Cruenta Plus to innowacyjny produkt stworzony z liofilizowanego buraka z dodatkiem aronii. Technologia produkcji sprawia, że jest preparat jest bardzo łatwo przyswajalny, pozbawiony metali ciężkich (buraki chłoną z ziemi zwykle dużo metali ciężkich) i dodatkowo rozrobniony na micele, dzięki czemu nie ma potrzeby dodawania do niego tłuszczu. Micelizacja sprawia, że witaminy ropuszczalne w tłuszczach jak A,D,E, K czy koenzym Q10 zostają przyswojone przez nasz organizm bez obecności tłuszczu.
Proces wytwarzania jak i właściwości buraka i aronii sprawiają, że Beta Cruenta Plus wyraźnie wzmacnia nasz organizm i poprawia jego parametry, w tym wyniki morfologii.
1 łyżka (10-15g) Beta Cruenta Plus dostarcza tyle wartości odżywczych co 150 g surowych warzyw i owoców. Wystarczy zalać ciepłą - niegorącą wodą (do max 40stopni), wymieszać odczekać chwilkę. Proszek rozpuszca się do postaci soku bez pyłku - jak w przypadku warzyw i owoców sproszkowanych, nie poddanych procesowi liofilizacji i mecelizacji.
1. Wzmacnia wydajność organizmu - azotany zawarte w buraku poprawiają wydolność organizmu poprzez lepsze dotlenienie i dożywienie. Wypicie szkalnki soku z buraka 30 min przed treningiem poprawia wydajność o 5%. Sok z buraka jest naturalnym dopingirm wydolnościowym. Dodatkowo buraki odkwaszają organizm oraz likwidują zakwasy powstałe po ciężkim treningu.
2. Poprawiają morfologię krwi także przy nowotworach - sok z buraka i aronii zawiera wszystkie substancje odżywcze niezbędne do wytworzenia krwi: żelazo, kwas foliowy, witaminę B12, miedź, kobalt. Z tego zględu polecane są szczególnie osobom z anemią, kobietom w ciąży i matkom karmiącym, a także osobom chorym na nowotwory. Picie soku z buraka polecane jest przez onkologów w wielu klinikach, ponieważ poprawia wyniki morfologii, wzmacnia organizm, odkwasza go i łagodzi przykre skutki promieniowania podczas radioterapii. Betanina - silny antyutleniacz chroni organizm przed uszkodzeniem jego tkanek i narządów przez wolne rodniki.
3. Poprawia krążenie, obniża cisnienie krwi, obniża poziom homocysteiny - azotany zawarte w burakach bardzo korzystnie działają na ukłąd krążenia, przeciwdziałają agregacji płytek krwi, wspierając lepsze dotlenienie organizmu. Beta Cruenta zawiera betainę oraz witaminy z grupy B, ktore obniżają poziom homocysteiny jednoczesnie zapobiegając miażdżycy.
Warzywa i owoce typu burak oraz aronia działają w następujący sposób
Zawarty w buraku zestaw witamin A, C, D, E i witamin z grupy B oraz frakcji witaminy P pomagają w:
Sposób użycia
Dawkowanie: 1 raz dziennie po 1 łyżce stołowej na 1\2 szklanki dowolnego soku.
Warto wiedzieć, że 1 łyżka buraka zmielonego na pył micelarny waży 15 g, ale ma wartość 150 g surowego.
Przeciwwskazania
Alergia na wymienione warzywa i owoce.
Powyższe informacje mają charakter edukacyjny i nie stanowią porady medycznej.
Status GMO: PRODUKT NIEMODYFIKOWANY GENETYCZNIE
Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.
"Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996
"Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005
"Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001
"Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001
"Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997
www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm
www.medycyna.linia.pl/miod.html
www.parda.w.interia.pl/029.html