wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Borelioza » Beta Cruenta Plus Liofilizat buraka i aronii Anemia Ciąża Nadciśnienie 250g Guardian
Producenci
Kontakt
  • Sklep Zielarski Bio-Natura
    NIP: 6932165843

  • E-mail:kontakt@sklep-bio-natura.pl
  • Telefon697755393
  • Godziny działania sklepucodziennie 10.00 - 18.00, w soboty 10.00 - 14.00
Beta  Cruenta Plus Liofilizat buraka i aronii Anemia Ciąża Nadciśnienie 250g Guardian

Beta Cruenta Plus Liofilizat buraka i aronii Anemia Ciąża Nadciśnienie 250g Guardian

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 20,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD przelew - 20,00 zł
Kurier DPD Pobranie - 24,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan produktu: Nowy

Cena: 62,50 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu

Beta Cruenta Plus

 

Wartości odżywcze i właściwości lecznicze buraków znane są od setek lat. Spożywane w postaci soków czy sałatek potrafią zdziałać cuda. Dzięki obecności antocyjanów spowalniają procesy starzenia, poprawiają naszą odporność, jak również chronią przed nowotworami. Jeszcze kilka lat temu sałatka z buraczków była częstym dodatkiem do obiadów. Dziś, ze względu na dużą ilość różnorodnego pożywienia jadamy ich trochę mniej, lecz widac wyraźny wzrost osób stosujących soki z buraka w codziennej diecie. Buraki warto spożywac pod każdą postacią - z korzyścią zarówno dla naszego zdrowia jak i lepszego samopoczucia. Zawierają witaminy z grupy B, witaminę C i beta-karoten oraz duze ilości potasu, sodu, wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. 

 

sok z buraka

Beta Cruenta Plus to innowacyjny produkt stworzony z liofilizowanego buraka z dodatkiem aronii. Technologia produkcji sprawia, że jest preparat jest bardzo łatwo przyswajalny, pozbawiony metali ciężkich (buraki chłoną z ziemi zwykle dużo metali ciężkich) i dodatkowo rozrobniony na micele, dzięki czemu nie ma potrzeby dodawania do niego tłuszczu. Micelizacja sprawia, że witaminy ropuszczalne w tłuszczach jak A,D,E, K czy koenzym Q10 zostają przyswojone przez nasz organizm bez obecności tłuszczu. 
 

 

Proces wytwarzania jak i właściwości buraka i aronii sprawiają, że Beta Cruenta Plus wyraźnie wzmacnia nasz organizm i poprawia jego parametry, w tym wyniki morfologii.

 

1 łyżka (10-15g) Beta Cruenta Plus dostarcza tyle wartości odżywczych co 150 g surowych warzyw i owoców. Wystarczy zalać ciepłą - niegorącą wodą (do max 40stopni), wymieszać odczekać chwilkę. Proszek rozpuszca się do postaci soku bez pyłku - jak w przypadku warzyw i owoców sproszkowanych, nie poddanych procesowi liofilizacji i mecelizacji. 

 

 

Dla kogo sok z buraków i aronii Beta Cruenta Plus?

  • sportowców
  • osób starszych
  • chorych na nowotwory
  • osób w trackie chemio- i radioterapii
  • osób z anemią
  • kobiet w ciąży i matek karmiących
  • osób z miażdżycą
  • osób z wysokim poziomem homocysteiny
  • osób z nadciśnieniem
  • osób z wysokim poziomem cholesterolu
  • osób z dolegliwościami i chorobami przewlekłymi związanymi z zakwaszeniem organizmu
  • mężczyzn
     

 

 

Właściwości buraka i aronii w Beta Cruenta Plus:

1. Wzmacnia wydajność organizmu - azotany zawarte w buraku poprawiają wydolność organizmu poprzez lepsze dotlenienie i dożywienie. Wypicie szkalnki soku z buraka 30 min przed treningiem poprawia wydajność o 5%. Sok z buraka jest naturalnym dopingirm wydolnościowym. Dodatkowo buraki odkwaszają organizm oraz likwidują zakwasy powstałe po ciężkim treningu. 

 

2. Poprawiają morfologię krwi także przy nowotworach - sok z buraka i aronii zawiera wszystkie substancje odżywcze niezbędne do wytworzenia krwi: żelazo, kwas foliowy, witaminę B12, miedź, kobalt. Z tego zględu polecane są szczególnie osobom z anemią, kobietom w ciąży i matkom karmiącym, a także osobom chorym na nowotwory. Picie soku z buraka polecane jest przez onkologów w wielu klinikach, ponieważ poprawia wyniki morfologii, wzmacnia organizm, odkwasza go i łagodzi przykre skutki promieniowania podczas radioterapii. Betanina - silny antyutleniacz chroni organizm przed uszkodzeniem jego tkanek i narządów przez wolne rodniki. 

 

3. Poprawia krążenie, obniża cisnienie krwi, obniża poziom homocysteiny - azotany zawarte w burakach bardzo korzystnie działają na ukłąd krążenia, przeciwdziałają agregacji płytek krwi, wspierając lepsze dotlenienie organizmu. Beta Cruenta zawiera betainę oraz witaminy z grupy B, ktore obniżają poziom homocysteiny jednoczesnie zapobiegając miażdżycy. 


Warzywa i owoce typu burak oraz aronia działają w następujący sposób
Zawarty w buraku zestaw witamin A, C, D, E i witamin z grupy B oraz frakcji witaminy P pomagają w:

  •  nerwicach wegetatywnych, depresjach, zmniejsza napięcie nerwowe i reakcje stresowe, skutecznie przywraca spokojny sen, koncentrację i pamięć
  •  wzmacnia system immunologiczny w walce z przeziębieniami i grypą
  •  przywraca sprężystość ścianek naczyń krwionośnych, rozszerza je normalizując ciśnienie tętnicze, reguluje poziom cholesterolu i cukru we krwi
  •  proponuje się kobietom w ciąży, dzieciom niejadkom oraz młodzieży w trakcie intensywnego wzrostu
  •  u osób uprawiający czynnie sport, wzmacnia sprężystość masy mięśniowej, pomaga usuwać zakwasy
  •  ze względu na dużą zawartość błonnika w buraku jest on idealnym środkiem regulującym pracę przewodu pokarmowego, a pektyny w nim zawarte hamują procesy gnilne jelit. Preparat wykazuje działanie odkwaszające na organizm, zmniejszające kwasotwórcze działanie słodyczy i mięs oraz regulujący wypróżnianie.
  •  pomaga udrażniać żyły, zapobiega powstawaniu zakrzepów i żylaków, wzmacniać naczynia włosowate.
     

Sposób użycia
Dawkowanie: 1 raz dziennie po 1 łyżce stołowej na 1\2 szklanki dowolnego soku.

Warto wiedzieć, że 1 łyżka buraka zmielonego na pył micelarny waży 15 g, ale ma wartość 150 g surowego.

Przeciwwskazania
Alergia na wymienione warzywa i owoce.

Powyższe informacje mają charakter edukacyjny i nie stanowią porady medycznej.

Status GMO: PRODUKT NIEMODYFIKOWANY GENETYCZNIE



 

Źródła informacji o działaniu warzyw i owoców  zawartych w Beta Cruenta Plus

Opisy na temat właściwości i zdrowotnego oddziaływania owoców i warzyw zostały zaczerpnięte z książek o tematyce medycyny naturalnej i fitoterapii a także z podanych niżej stron internetowych.

  1. "Owoc źródło życia i zdrowia" - Dr Zoltan-Vad - wydania polskie "SPAP" Warszawa 1996

  2. "Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Kunachowicz H i wsp. - "PZWL" Warszawa 2005

  3. "Przepisy na zdrowie, 645 porad w najczęstszych chorobach i dolegliwościach" - Zbigniew Ogrodnik - Białystok 2001

  4. "Normy żywienia człowieka", "Fizjologiczne podstawy" - Ziemiński Ś. - "PZWL" Warszawa 2001

  5. "Warzywa i owoce - samo zdrowie" - Prof. dr Michael Hamm -Wydawnictwo "J&BF" Warszawa 1997

  6. www.teletronik.com.pl/jaszczyk/leki.htm

  7. www.medycyna.linia.pl/miod.html

  8. www.parda.w.interia.pl/029.html

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu